Lurer du på noe?

Du er ikke alene! For det det er ikke hver dag man står foran kamera, og dere er kanskje litt nervøs fordi man ikke vet helt hvordan man skal oppføre seg og posere? Da er det egentlig bare å ta et dypt åndedrag og la bekymringene fly vekk! Jeg stortrives bak kamera, og det smitter fort over på dem foran kamera. Å skape en komfortabel og trygg atmosfære under fotograferingen er jobben min - og jeg elsker jobben min! Jeg kan garantere deg en uformell og avslappet fotografering. Under vil du finne vanlige spørsmål jeg får både før, under og etter en fotografering - og selvfølgelig svar på spørsmålene! 

 

Hva får vi?

En herlig opplevelse og minner som varer livet ut:

De absolutt beste fotografiene*: jeg velger ut de beste fotografiene fra fotograferingen vår og redigerer dem før de blir levert til deg som høyoppløslige digitale bildefiler (.jpg) på en minnepenn.

Retten til fri, privat (ikke-kommersiell) bruk. Bestill print av fotografiene, bruk dem på takkekort, eller last dem opp på Facebook. Hvis fotografiene blir brukt på Internett, setter jeg stor pris på å bli kreditert med fullt navn og link til hjemmesiden min, men det er ikke et krav. Fotografiene blir selvfølgelig levert uten vannmerker av noen slag! Jeg beholder opphavsretten og forbeholder meg retten til å bruke alle fotografier i egen markedsføring.

*Antallet varierer med hvilken type fotografering man ønsker.

Hva betaler vi for?

Først og fremst betaler dere for meg og min tid. En fotografering innebærer ikke bare selve fotograferingen og levering av fotografiene deres, men også planlegging av fotograferingen i forkant, og redigering av utallige vakre bilder i ettertid. Dette tar tid da jeg ønsker å levere kun det aller beste, og intet mindre! 

Hvordan kan vi betale?

Dere mottar en faktura når bildene er ferdig redigert og sendt over til dere. 

 

Hvor mye tid må vi sette av til en fotografering?

Lengden på en fotoshoot varier. Vanligvis setter jeg av 2 timer. Om det er ønskelig med lenger eller kortere fotograferinger kan dette avtales i forkant. 


Hva hvis det er dårlig vær på dagen vi skal fotografere?

Når man fotograferer utendørs er det alltid en viss fare for at været ikke kommer til å være på vår side. Skulle vi være uheldige, må du ikke få panikk! Å fotografere i vær og vind kan gi nydelige resultater. Er det forferdelig vær, og dere ønsker solskinn, kan vi alltids utsette fotograferingen til en annen dag. Skulle det regne eller være dårlig vær på bryllupsdagen så gjør det faktisk ingenting! Bryllupsbilder er like nydelige i regn som ellers, og med litt kreativitet garanterer jeg at fotografiene blir like bra som om det var strålende sol. Hint: støvler, paraply, og lykkelig kjærlighet tar seg utrolig bra ut i brullypsfotografier - tro det eller ei! Det finnes også ly under trær, overbygg o.l. som passer helt ypperlig til fotografering. For en fotograf fra Bergen er regn aldri et hinder!

 

Hvor kan vi se prisene for en fotografering?

Dere kan finne prisene på de forskjellige fotograferingene under 'Pris' i menyen øverst på siden. 

 

Hvor kan vi fotografere med deg?

Hvor enn dere ønsker! Gjerne på et sted hvor man har personlig tilknytning. Det kan være nabolagets lekeplass, i sommerhuset, eller på tur i skogen. Fotografiene blir best hvis det er mulighet for å fotografere i skyggen, for eksempel i den lokale parken, under et tre eller to. Hvis du ønsker å fotografere innendørs, må det være et lyst (naturlig lys) og åpent rom/område for å få det beste fotografiske resultatet. Jeg fotograferer ikke i studio. Hvis du ikke har noen spesielle ønsker kommer jeg gjerne opp med et passende sted å fotografere på. Jeg fotograferer også utenfor Bergensområdet, enten det er andre steder i Norge eller i utlandet, men vær oppmerksom på at reiser utenfor Bergen og eventuelle opphold kommer som tillegg i prisen. 
 

Må vi undertegne en kontrakt i forbindelse med fotograferingen?

Ja. Jeg benytter en enkel og lett forståelig kontrakt som undertegnes før fotografering. Dette gir en sikkerhet for begge parter: kontrakten avklarer bla. totalpris, sted, dato, bruksrettigheter og antall fotografier som skal leveres.
 

Når får vi bildene?

Bildene leveres normalt 6 uker etter fotografering. Ved heldagsfotografering av bryllup kan det ta opp til 9 uker (avhengig av sesong) før bildene lastes opp.

Vi har mistet fotografiene du tok! Hva gjør vi?!

Hvis dere har hatt et uhell og slettet eller mistet alle fotografiene jeg tok av dere, kan dere egentlig bare slappe av! Gi meg en lyd, enten per telefon eller mail, så sender jeg dere fotografiene på nytt så snart jeg kan. Jeg holder til en hver tid to back-ups av alle fotografier jeg leverer - det vil ikke være noe problem å finne frem dine fotografier på nytt!

Kan vi få flere fotografier enn det vi opprinnelig avtalte?

Mitt mål er å gi dere et rikt og variert utvalg av fotografier. Skulle dere allikevel ønske flere fotografier er det mulig - så sant jeg har aktuelle fotografier tilgjengelig - å motta et par ekstra fotografier mot et pristillegg. Ta kontakt, så finner vi en løsning!
 

Hvilke klær bør vi ha på oss?

Her også kan man planlegge litt. Nøytrale farger er fint for eksempel på gruppebilder/familie, hvis en i bildet har sterke farger vil dette gjerne lede oppmerksomheten på feil plass og kan forstyrre bildets helhet. Men det viktigste er at du har på deg noe som du er komfortabel med. Snakk gjerne med meg på forhånd av fotograferingen så kan jeg komme med tips. Ta gjerne med flere skift.