Noen enkle tips før fotograferingen

 

Klær

Klær er viktig for at bildene skal bli best mulig og her er det smart å planlegge litt i forkant.  Nøytrale farger er fint for eksempel på gruppebilder/familie, hvis en i bildet har sterke farger vil dette gjerne lede oppmerksomheten på feil plass og kan forstyrre bildets helhet. Men det viktigste er at du har på deg noe som du er komfortabel med. Snakk gjerne med meg på forhånd av fotograferingen så kan jeg komme med tips. Ta gjerne med flere skift. 
 

Barn

Når små barn skal være med på fotografering, må det tas hensyn til eventuell sovetid. Fotograferingen er en ny opplevelse, så det er best om barnet er uthvilt når vi starter.

Unngå å bestikke barna med godteri for at de skal smile til fotografen – det varer bare noen minutter og er bare med på å stresse opp situasjonen. Hvis foreldre og besteforeldre står bak fotografen og roper for oppmerksomhet, ser barnet kanskje i retning av kameraet, men ikke rett inn i kameraet. Det beste er å overlate jobben til fotografen – det er nemlig hans jobb å skape kontakt med barnet.
 

Fotosteder

Lokasjonen bør passe til deg som person og din stil, men det er noen ting som alltid er viktig. Hvis man fotograferer inne er det fint å bruke naturlig lys – gjerne fra sydvendte vinduer. Om man fotograferer utendørs er det en god idé å finne et sted med store trær som gir ly mot direkte sol og regndråper. Fotografen har gjerne med batteridrevne studiolamper, men direkte solskinn egner seg alltid dårlig for portretter
 

Poseringer

Det absolutt viktigste tipset for at bildene skal bli bra er å prøve å slappe av. Min jobb er å fange øyeblikkene som oppstår mellom dere og hjelpe slik at poseringene blir naturlige og avslappet, men det er vel så viktig at man tør å by på seg selv og vise kjærlighet for hverandre.